közcélú hirdetés

Egyhangú döntések a képviselő-testületben

2012.01.06. 14:31 Debreceni Nagy

(MTI) - Az esztergomi képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén az összes megjelent képviselő igennel szavazott a napirenden szereplő három előterjesztésről: elfogadták a védőnői szolgálat átvételét, a Nyergesújfaluval való társulás módosítását és a térségi integrált szakképző központból való kilépést.

 

"A döntésekre alapvetően azért volt szükség, mert a múlt év végén állami kézbe került tizenkét esztergomi intézmény" - mondta az MTI-nek az ülés után Tétényi Éva független polgármester, hozzátéve, hogy az ülésen Meggyes Tamás fideszes képviselő, volt polgármester nem jelent meg.
Korábban a Vaszary Kolos Kórház látta el a védőnői szolgálatot, amely kötelező önkormányzati feladat. Az intézmény átvétele után a testület hozzájárult, hogy azt közvetlenül az önkormányzat szervezze meg. A szolgálat ellátásához szükséges eszközöket az önkormányzat a feladattal együtt térítés nélkül veszi át a kórháztól - ismertette a polgármester.
Tétényi Éva elmondta, az állam által átvett intézmények közül többet társulásban működtettek Nyergesújfaluval, így a fenntartóváltás miatt módosítani kellett a két település kistérségi megállapodását.
A képviselők elfogadták, hogy a helyi térségi integrált szakképző központból Esztergom kilép és Kisbér lesz a szervezet fenntartója, ezzel a központ továbbra is megkaphatja a szakképzési hozzájárulásokat.
Az Országgyűlés december 19-én állami kezelésbe vett tizenkét esztergomi intézményt, köztük általános és középiskolákat, múzeumot, szociális központot és a városi kórházat.
A fideszes Navracsics Tibor, Szabó Erika és Czunyiné Bertalan Judit indítványukban azzal indokolták az esztergomi intézmények átvételét, hogy a város önkormányzata nem rendelkezik megfelelő forrással azok működtetéséhez. Az előterjesztők nevében Czunyiné Bertalan Judit akkor azt mondta, a törvény nem Meggyes Tamásról, nem Tétényi Éváról, a város jelenlegi polgármesteréről szól, hanem az esztergomiakról.
Korábban Tétényi Éva független polgármester adósságrendezési eljárást indított az önkormányzat ellen, mert elődjétől, Meggyes Tamástól csaknem 1,2 milliárd forintos lejárt követeléssel és 26 milliárd forintos adóssággal vette át a várost. Az elmúlt másfél évben önkormányzati tartozások miatt a városban többször kikapcsolták a közvilágítást, és előfordult, hogy a gyerekek nem kaptak enni a nevelési intézményekben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demokrataketenyievamellett.blog.hu/api/trackback/id/tr973524321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása