közcélú hirdetés

Az ÁSZ feljelentette Tétényit

2012.01.04. 14:36 Debreceni Nagy

Az ÁSZ két ütemben, októberben és novemberben ellenőrizte a statisztikai mintavétellel kiválasztott 63 városi önkormányzat pénzügyi helyzetét. Esztergomban a vizsgálat sikertelen volt. Az adatszolgáltatási kötelezettség megszegése miatt az ÁSZ szabálysértési eljárást indított Tétényi Éva polgármester ellen. Tétényi szerint a vagyonkezelő holding, a Strigonium hibázott.

Az ellenőrzést végző ÁSZ honlapján a következőket találjuk: 

"Egy önkormányzat - Esztergom város - esetében nem volt mód a helyszíni ellenőrzés megtartására. A polgármester ugyanis az ellenőrzést megalapozó tanúsítványokat sem az eredeti, 2011. szeptember 30-i, sem a módosított, 2011. október 31-i határidőre nem küldte meg. Ezáltal az adatszolgáltatással kapcsolatos kötelezettségét megszegte. Az ÁSZ a vonatkozó jogszabály alapján szabálysértési eljárást kezdeményezett a polgármester ellen."


A Szeretgom kérdésére Tétényi Éva polgármester a következő válaszlevelet küldte: 


Az Esztergom Város Önkormányzatánál tavaly év végén tartott Állami Számvevőszéki vizsgálattal kapcsolatban közlöm, hogy az ÁSZ által kiadott közleményt két levél előzte meg. Az elsőben (2011. december 21.) az Pm Hivatal pénzügyi osztálya jelezte az ÁSZ felé, hogy hogy az ügyfélkapun keresztül megküldött tanúsítványokat azért nem tudta az önkormányzat hiánytalanul kitölteni, mert a Strigonium Zrt. a megadott határidőre nem adta meg az adatokat.

A második levélben (2011.december 24.) erre válaszul, az ÁSZ közölte, hogy "(...) pénzügyi osztály aláírással érkezett levelükre válaszolva tájékoztatom Polgármester asszonyt, hogy az országos adatokat tartalmazó jelentésünkben jelezni fogjuk a megfelelő résznél, hogy Esztergom Város Önkormányzatának adatait - adatszolgáltatás híján - nem tartalmazza."

Kérdéseinkkel megkerestük az Állami Számvevőszéket és a Strigonium Holdingot. Amint válasz érkezik, bővítjük cikkünket.



Forrás: Szeretgom

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demokrataketenyievamellett.blog.hu/api/trackback/id/tr573519170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása